•  
  Dobrodošli!

  Predmet ovog istraživanja je kako se pripadnici određene etničke grupe odnose prema teritoriji koja je u vezi sa tom etničkom grupom i kako taj odnos oblikuje međuljudske odnose. Istraživanje je deo međunarodnog projekta koji se odvija u Srbiji, Kipru, Izraelu, Holandiji, Francuskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Novom Zelandu, Australiji i Sjedinjenim Američkim Državama. Kada se radi o Srbiji, zainteresovani smo koliko su Srbi vezani za Kosovo i kako ta vezanost utiče na stavove prema Albancima. Tražimo učesnike koji su punoletni građani Srbije.

  Popunjavanje ovog upitnika traje oko 15 minuta.

  U upitniku postoje pitanja koja za neke ljude mogu biti uznemirujuća jer se bave osetljivim temama. Sa nekim tvrdnjama ćete se slagati, a neke će biti sasvim drugačije od vašeg mišljenja. Stoga naglašavamo da ne postoje ispravni ili pogrešni odgovori; interesuje nas vaše lično mišljenje. Vaše učešće je dobrovoljno i možete prekinuti upitnik u bilo koje vreme. Uveravamo Vas da ne postoje rizici povezani sa učešćem u ovom istraživanju i da su Vaši odgovori anonimni. Svi podaci koje date biće čuvani pod šifrom. Članovi istraživačkog tima će time osigurati da samo anonimni podaci budu dostupni široj akademskoj zajednici. Rezultati će se koristiti isključivo u istraživačke svrhe a ne u komercijalne ili političke.

  Ako nastavite sa upitnikom, izjavljujete da ste pročitali ovaj uvod, da ste svesni svrhe i postupaka istraživanja te da pristajete da učestvujete. Istraživanje se sprovodi u ime Odeljenja za interdisciplinarne društvene nauke Univerziteta u Utrehtu, u Holandiji.

  Molimo Vas da pažljivo pročitate uputstva i pitanja pre nego što odgovorite. Možete se vratiti jedno pitanje unazad tako što ćete koristiti meni u gornjem desnom uglu.

  Hvala Vam na učešću. •  4%