•  
  Beste deelnemer,

  Deze informatiebrief geeft uitleg over deelname aan het wetenschappelijk onderzoek ‘Licht Traumatisch Hersenletsel evaluatief testen: De Nederlandstalige versie van de symptoomscorelijst uit de SCAT-5’.
  Meedoen aan dit onderzoek is vrijwillig. Lees de informatie rustig door, en als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de onderzoeker.

  Doel van het onderzoek:
  Voor mijn master tot sportfysiotherapeut aan de HAN schrijf ik mijn scriptie over hersenschudding, en het evalueren van de intensiteit en het beloop van klachten hiervan.

  Om de evaluatie te standaardiseren is er een Engelstalige test ontwikkeld: de sports concussion assesment tool (SCAT). Deze wordt bij sommige sportteams ook ingezet als 0-meting aan het begin van het seizoen. Het is daarom voor het invullen van de lijst niet relevant of u wel of geen hersenschudding heeft.

  Uit de SCAT is een onderdeel, de symptoomscorelijst, vertaald naar het Nederlands. Om deze te valideren moet deze worden ingevuld worden door een representatieve doelgroep. Daarom vraag ik u de online vragenlijst in te vullen.

  De vragenlijst bestaat uit 27 vragen. Ook worden er enkele persoonsgegevens verzameld. Invullen duurt zo'n 10-15 minuten. Sommige deelnemers worden benaderd om de vragenlijst nog een tweede keer in te vullen.

  - Persoonsgegevens zullen worden beschermd en versleuteld en de resultaten zullen anoniem verwerkt worden.
  - De onderzoeker zal de persoonlijke gegevens niet delen met de coach.
  - Mocht u niet meer willen meedoen, dan kunt u zich zonder verdere uitleg terugtrekken uit het onderzoek.
  - Deelname brengt geen gezondheidsrisico’s met zich mee.
  - Wilt u uw persoonlijke testresultaten ontvangen, dan kan dit na afloop van het onderzoek.
  - Wilt u deze scriptie ontvangen, meld dit dan bij de onderzoeker.

  Ik hoop u voldoende geïnformeerd te hebben. Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op.

  Uw medewerking aan het onderzoek stel ik zeer op prijs!

  Met vriendelijke groeten,
  Dieuwke Hettinga
  dieuwkehettinga@gmail.com 0648913608 •  8%