•  
  Beste dorpsbewoners,

  De Algemene Vereniging Dorpsbelangen Aduard wil graag van de bewoners van Aduard weten of ze samen energie willen besparen met hulp van Buurkracht. Buurkracht helpt u en uw buren om grip te krijgen op het energieverbruik en ondersteunt buurten bij besparingsmaatregelen; dit kan door duurzame tips te geven, kleine klusjes en grote besparingen. Daarnaast willen we graag van u weten of u geïnteresseerd bent in het aanschaffen van zonnepanelen en of u zonnepanelen wilt aanschaffen in een collectief project.
 • 1.
  Bent u geïnteresseerd in een energiescan van uw buurt? Uw buurt krijgt een kosteloze analyse van een energieadviseur zodat duidelijk wordt welke maatregelen in uw buurt de grootste besparing opleveren. • 2.
  Heeft u ideeën hoe u uw buurt energiezuiniger kan maken?
 •  
  U kunt verschillende acties ondernemen om uw huis energiezuiniger te maken. Geef aan in welke activiteit(en) u interesse hebt:
 • 3.
  Het gezamenlijke inkopen van isolatie (spouwmuur, dak en/of vloer). • 4.
  Het gezamenlijk inkopen van dubbel glas. • 5.
  Heeft u nog andere ideeën voor gezamenlijke acties? Zo ja:

 • 6.
  Heeft u zonnepanelen? • 7.
  Zou u zonnepanelen willen aanschaffen in een collectief project op bijvoorbeeld het dak van MFC de Meeden? De aanschaf van een paneel kost u ca. € 99,-. Een gemiddeld huishouden heeft voor zijn verbruik ongeveer 10 panelen nodig. De provincie ondersteunt het collectieve project met een financieringsregeling. Na 8 tot 9 jaar heeft u uw investering terugverdiend en na ongeveer 15 jaar is ook de collectieve financiering afgelost. Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan het collectief opwekken van zonne-energie? •  
  Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD) is een energiebedrijf van de lokale energiecoöperaties in de drie noordelijke provincies. Zij koopt de geleverde energie in bij kleinschalige lokale producenten van wind-, zon- of bio-energie. Hiermee wordt de productie van duurzame energie op lokale schaal gestimuleerd. De lokale duurzame energie wordt tegen een eerlijke prijs geleverd. Daarvoor krijgt u niet alleen lokale duurzame energie maar investeert u ook in uw eigen leefomgeving. De winst van het energiebedrijf stroomt namelijk weer terug in de regio. Door een lokaal initiatief in de buurt te kiezen, krijgt het door uw gekozen initiatief jaarlijks een bedrag van 75 euro om dit te gebruiken voor uw leefomgeving of duurzaam project.
 • 8.
  Nadat u de introductie heeft gelezen. Wilt u energie van NLD afnemen om lokaal duurzame projecten te steunen en uw leefomgeving te verbeteren tegen een eerlijke prijs? •  
  Op donderdag 15 maart om 20:00 zal de Algemene Vereniging Dorpsbelangen Aduard in MFC de Meeden de uitslag van de energie-enquête presenteren. Tijdens deze avond zal er ook een presentatie door de Groninger Energie Koepel (GREK) worden gegeven over energiebesparing en de mogelijkheid tot gezamenlijke energie opwekken. GREK is in de provincie Groningen betrokken bij de oprichting van 52 energiecoöperaties, o.a. in Garnwerd, Oostwold,'t Zandt, Garsthuizen, Leermens, Zijldijk en Zeerijp.
 • 9.
  Indien u geïnteresseerd bent in energiebesparing of energie opwekken met zonnepanelen. Laat hieronder uw mailadres achter. Voor de uitslag van de energie-enquête en de presentatie van de GREK op 15 maart 2018 ontvangt u dan een persoonlijke uitnodiging.

  Email: