•  
    Er komt een nieuwe app op de markt. Diabeweeg is de naam en deze app is speciaal ontwikkeld voor jongeren met diabetes type 1.... voor jou dus! Diabeweeg helpt je (meer) te bewegen en zorgt ervoor dat je herkenning vindt bij andere jongeren met diabetes type 1. Het is uiteindelijk de bedoeling jouw bloedglucosewaardes (vaker) tussen de 4 en 8 mmol/l te brengen. Om de app zoveel mogelijk op jouw behoeftes aan te laten sluiten, vragen wij jou om hulp! Vind je de vragen te moeilijk? Vraag dan of je ouders/verzorgers je willen helpen met invullen. Tip: denk vooral niet te lang over je antwoorden na, je eerste gevoel is vaak goed!

    In principe is de vragenlijst anoniem: dat wil zeggen dat je nergens je naam hoeft te schrijven. Niemand zal weten welke antwoorden jij hebt gegeven. Er is één 'maar', want als je kans wilt maken op één van de 10 covers voor op je bloedglucosemeter, laat dan aan het einde van de enquête je e-mailadres achter. Jouw e-mailadres wordt alleen gebruikt om de prijzen te verloten, daarna wordt deze direct verwijdert!

    Hierna volgt een brief aan je ouders/verzorgers.
  •  
    Begeleidende brief aan ouders/verzorgers met een zoon/dochter met diabetes type 1


    Beste ouder/verzorger van een zoon/dochter met diabetes type 1,

    Mijn naam is Rianne Blaauboer, 33 jaar, gymdocente in het Voortgezet Onderwijs en ik heb diabetes type 1 (DM1) sinds 2001. Het is mij gelukt om diabetes te accepteren en ik zie het dan ook als onderdeel van mijn leven, maar ik heb ook gemerkt dat niet iedereen daar op dezelfde manier mee om kan gaan. Dat heeft mij geïnspireerd om mijn enthousiasme voor bewegen te combineren met diabetes type 1.

    In 2018 ben ik gestart met de opleiding Sport- en Beweeginnovatie te Papendal en nu 2.5 jaar verder, begint de innovatie langzaam vorm te krijgen. De applicatie Diabeweeg gaat ervoor zorgen dat jong adolescenten in de leeftijd van 10 tot 18 jaar met diabetes type 1 meer in beweging komen door het aanbieden van challenges. Tevens brengt het de jongeren met diabetes samen, wat gaat zorgen voor herkenning en het delen van ervaringen. Dit alles om te zorgen voor een hogere TIR (= Time In Range = 4-10mmol/l) van de bloedglucosewaardes op korte, maar zeker ook op de lange termijn.

    Voor mijn opleiding doe ik onderzoek naar de succesfactoren op het gebied van relatie ('ik hoor erbij') en competentie ('ik kan het') met als doel het beweeggedrag van jongeren met diabetes type 1 te verhogen. Wanneer de factoren relatie, competentie en autonomie positief worden gestimuleerd, dan lijken de meeste jongeren zich gelukkig te voelen en voldoening te halen uit de dingen die ze doen, waardoor een grotere intrinsieke motivatie voor bijvoorbeeld leren of bewegen ontstaat.

    Om de behoeftes van de doelgroep zoveel mogelijk te monitoren, heb ik een online vragenlijst opgesteld. Graag verzoek ik u, alleen te helpen wanneer uw zoon/dochter de vraag niet begrijpt. Het is belangrijk dat uw zoon/dochter de vragenlijst zoveel mogelijk alleen invult, om zo de validiteit van het onderzoek te waarborgen.

    Door het invullen van de vragenlijst, geeft u toestemming voor het verwerken, bewaren en publiceren van de gegevens van uw zoon of dochter.

    Bedankt voor uw medewerking en mocht u geïnteresseerd zijn in de uitkomsten van dit onderzoek, dan kunt u mij een mail sturen op onderstaand adres.

    Vriendelijke groet,

    Rianne Blaauboer
    info@stichtingdiabeweeg.nl



    Het is vandaag 






  •  10%